Оригиналните консумативи вече не са скъпо удоволствие

Консумативите за печатащи устройства станаха много по-достъпни през последните години

Консумативите за печатащи устройства станаха много по-достъпни през последните години

При избора на печатащо устройство е важно да се вземе предвид не само същинската му цена, но и тази на консумативите. Много хора се оказват с неработещ принтер, защото смяната на консумативите му e нерентабилна, предвид цената на ново устройство, което в крайна сметка води до увеличаване на обема от електронни отпадъци.

През последните три години на пазара на печатащи устройства се случиха важни промени, които са от полза за потребителя – консумативите станаха много по-достъпни. За мастилено-струйни устройства като Brother Ink Benefit Plus, например, се предлагат мастилници с голям обем и евтини мастила – между 13 и 17 лв. Това обезсмисля използването на алтернативи, които носят допълнителни рискове, посочиха от производителя.

Използването на оригинални консумативи носи няколко ползи за потребителите. Гаранцията на всяко печатащо устройство важи само, ако то е използвано с оригинални консумативи. Оригиналните мастила издържат на водни пръски и не се размазват при пипане, подчертават от Brother.

С оригиналите мастила се постига дълговечност на отпечатаните документи и снимки. Brother, например, дава 100 години гаранция срещу избледняване на своите мастила InnoBella при правилно съхранение на оригиналите. Освен това, при алтернативните мастила много трудно може да се постигне съответствие на цветовете между екрана и хартията.

И не на последно място: зареждането на тонер касети и мастилници крие много рискове. Рециклирането на тонер касети е токсично. Пълненето на резервоарите с мастило не крие пряк риск за здравето, но нерядко се стига до протичане, което не само унищожава печатащата глава на устройството, но може да засегне мебели и ценни документи в близост.

Коментари по темата: „Оригиналните консумативи вече не са скъпо удоволствие”

добавете коментар...

  1. :-)

    Хайде да не бъркаме платеното съобщение с новина…

Коментар