Детската академия на Телерик обяви допълнителен прием

Близо 1000 деца в цялата страна учат безплатно програмиране в школите на Progress

Близо 1000 деца в цялата страна учат безплатно програмиране в школите на Progress

Oбразователната инициатива „Детска академия на Телерик” обяви допълнителен прием за 60 нови свободни места в София, за да отговори на големия интерес на децата към програмирането.

Тази учебна година в инициативата се обучават рекорден брой ученици – близо 1000 деца от 10 до 12 години в 11 града в България, съобщиха от Progress, под чийто бранд Telerik вече оперира в България.

„През последните няколко години наблюдаваме нарастващ и траен интерес на децата към технологиите и програмирането. Това не се изразява само в увеличения брой кандидати за нашата инициатива, но и в сериозното отношение на децата към тази област и факта, че след обучението си те продължават да се развиват в нея”, коментира Бойко Яръмов, съосновател на Telerik и ръководител на Академията на Телерик.

По неговите думи, много от децата стават шампиони на състезания по информатика, а други започват сами да създават приложения по свои идеи. Програмирането се превръща в хоби, с което те неусетно придобиват ценни дигитални умения и развиват логическо и креативно мислене.

Кандидатстването за новия прием включва предварително записване на сайта на инициативата, както и явяване на приемен изпит с 40 логически въпроса за 90 минути. Занятията ще започнат на 26 ноември и ще се провеждат всяка събота в учебния център на „Академията на Телерик” в ж.к. Младост. Обучението ще бъде по разработка на компютърни игри.

Детската академия на Телерик” стартира новата учебна година с рекорден брой ученици. Близо 1000 деца от 10 до 12 години в 11 града в България вече се обучават на разработка на компютърни игри и алгоритмично програмиране. Това е най-големият брой ученици в инициативата от създаването й през 2010 г. досега, като през последните няколко години за едно място в школата в София средно кандидатстват по 3 деца.

През новата учебна година „Детската академия на Телерик” обучава общо 36 групи по програмиране в градовете София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Велико Търново,
Плевен, Кърджали, Габрово, Враца, Разград и Попово. Те се водят от 17 висококвалифицирани преподаватели. Целта на курсовете е да дадат възможност на повече деца от различни части на страната да се запознаят с програмирането и най-новите технологии.

От създаването й през 2010 г. досега в Академията са се обучавали 3800 деца от цялата страна. Тя е част от „Академията на Телерик”, която предлага цялостни обучения по софтуерно инженерство за по-големи ученици и възрастни.

Коментар