ЧЕЗ България обнови ИТ системата си

ЧЕЗ България вече разполага с модерна информационна система на база SAP

ЧЕЗ в България вече разполага с модерна информационна система на база SAP, идентична с тази на компанията-майка в Чехия

Информационната платформа на ЧЕЗ в България вече е идентична с тази на компанията-майка в Чехия. Проектът за трансфер на SAP системи е реализиран за пет месеца от екипа на френския ИТ гигант Атос у нас, като част от консорциума АТП Сървисис, в партньорство с Телелинк и Понтех БГ.

ЧЕЗ е част от голяма международна компания с дейности в Централна и Източна Европа и Турция, чиято централа се намира в Чехия. В България ЧЕЗ е най-голямото
електроразпределително дружество, което обслужва над 2 милиона крайни потребители.

Преместването на SAP системи в страната позволява на ЧЕЗ да управлява процесите си и да оперира с данните си в нова високотехнологична среда, коментира Цветанка Георгиева, изпълнителен директор на ЧЕЗ ИКТ България.

По нейните думи, реализирането на проекта подобрява качеството на обслужване на клиентите на ЧЕЗ в България и се явява дългосрочна инвестиция в гъвкава платформа за изпълнение и управление на процесите в компаниите.

Етапите на проекта включваха доставка на хардуер и услуги по настройка, конфигурация, инсталация и пускане в експлоатация на изградената инфраструктура. След подготовката на средата експертите на Атос и техните партньори осъществиха реалната миграция на действащите SAP системи от Чехия в България и тяхната интеграция.

Специалисти на ЧЕЗ извършиха пълни тестове на пренесените системи в новоизградената инфраструктура, с ясно поставени критерии за подобряване производителността и обмена на данни с другите системи. Според договореностите, Атос, заедно със своите партньори, ще обслужва трансферираните SAP системи за срок от 5 години.

Коментар