Tesla строи втора гигафабрика, в Европа

Американският производител на електромобили Tesla Motors планира да построи Гигафабрика 2 в Европа, като за целта погълна немската компания Grohmann Engineering, която разработва автоматизирани линии за производство на батерии и горивни клетки.

На скорошна пресконференция шефът на Tesla Илон Мъск обеща значителни инвестиции в Европа като цяло, в частност – в Германия. Става въпрос за вложения не само в изследвания, но и в производство на нови продукти.

През следващата година Tesla ще определи мястото в Европа за построяване на втори завод Gigafactory. Новото предприятие ще произвежда акумулаторни батерии и електромобили. Първият завод на компанията се изгражда в пустинята Невада с идеята да произвежда само батерии – за машини и домашна употреба.

В момента Tesla приключва разработката на електромобила Model 3, производството на който трябва да започне в средата на 2017 г. Илон Мъск се надява обемът на производството да достигне 600 хиляди машини годишно.

Коментари по темата: „Tesla строи втора гигафабрика, в Европа”

добавете коментар...

 1. Иван

  @
  Anonymous : Личи ти много брат! Скрий се някъде, че ставаш смешен!

 2. Киро

  Трябва да е така:
  Мега – мегаломан
  Гига – гигаломан
  Тера – тераломан

 3. Anonymous

  Единственият реален шанс на Мъск е политическата корупция и той инвестира здраво в политиката. Скоро някой брюкселски наплатен умник ще вземе да ни поучава, че е далеч по-добре да пътуваме прескъпо с батериите на Мъск до Мюнхен за една седмица вместо както сега евтино за 13 часа.

 4. test

  Всичко е Гига – мегаломан.

Коментар