Toshiba започва да излиза от кризата

Toshiba смята последното отчетно тримесечие за успешно, особено на фона на загубите от миналата година

Toshiba смята последното отчетно тримесечие за успешно, особено на фона на загубите от миналата година

Финансовите резултати на Toshiba за последното отчетно тримесечие, приключило в края на септември, показват, че компанията започва да излиза от кризата, макар че все още повечето подразделения бележат спад.

Приходите на японския гигант за периода юли-септември възлизат на 13,58 млрд. долара, което е с 920 млн. долара по-малко, спрямо същия период на миналата година. Компанията обяснява разликата с валутните колебания и спада в продажбите на телевизори и компютри.

Toshiba отчита оперативна печалба в размер на 721 млн. долара за второто финансово тримесечие, спрямо 830 млн. долара загуба година по-рано. Чистата печалба на компанията възлиза на 351,5 млн. долара, което е с 145 млн. долара по-малко отколкото за същия период на предходната година.

Единственото подразделение, което бележи ръст на приходите, макар и само с 2%, е това за енергийни системи и решения. Останалите подразделения регистрират спад на приходите.

Като цяло обаче Toshiba смята тримесечието за успешно, особено на фона на загубите от миналата година, когато избухна скандал със завишени от ръководството на компанията финансови показатели.

Коментари по темата: „Toshiba започва да излиза от кризата”

добавете коментар...

  1. Iba

    -920/13,58 = -6,7% Всичко е ок!

Коментар