Дистрибуцията Fedora 25 ще излезе със закъснение

Fedora е една от най-популярните Linux-дистрибуции

Fedora е една от най-популярните Linux-дистрибуции

Разработчиците на Linux-базираната операционна система Fedora отложиха пускането на версия 25, поради необходимост от отстраняване на проблеми в бета версията.

Съгласно новия план, Fedora 25 ще излезе на 22 ноември, като основната причина за отлагането са неизпълнени критерии за качество на дистрибуцията. Бета тестовете на Fedora 25 започнаха на 11 октомври. Първоначално, разработчиците обещаха да пуснат новата версия на 8 ноември.

На финалния етап на тестване на бета версията се допуска само отстраняване на критични грешки. Разработчикът пояснява, че предстои да бъдат решени 8 проблема във финалната тестова версия.

Fedora 25 обхваща продуктите Fedora Workstation, Fedora Server, Fedora Cloud, както и Live дистрибуция, които се доставят с десктоп среда KDE Plasma 5, Xfce, MATE, Cinnamon и LXDE. Сред най-съществените подобрения във Fedora 25 са поддръжката на устройства Raspberry Pi 2 и 3, потребителската среда GNOME 3.22, обновеният интерфейс и др.

Версията Fedora Cloud представлява минимален образ на Fedora, който може да се използва в публични и частни облачни среди. В нея влизат най-необходимите компоненти, което я прави непретенциозна към ресурсите, но същевременно достатъчна за пускане на облачни приложения.

Коментар