СофтУни стартира курс по математика

„Страхотно е да добавим още един сегмент знания за търсещите нещо повече от кодене", заяви Светлин Наков

„Страхотно е да добавим още един сегмент знания за търсещите нещо повече от кодене”, заяви Светлин Наков по повод новия курс „Data Science”

СофтУни разширява дейността с обучение по математика, насочено към хората, които търсят нещо повече от простото писане на уеб приложения.

Обучението включва занятия по математика, алгебра, анализ, вероятности, статистика, числени методи и софтуерни инструменти, библиотеки и работни рамки, като всичко това ще се впише в реални практически проекти от ИТ индустрията.

„Страхотно е да добавим още един сегмент знания за търсещите нещо повече от кодене. Стартирахме СофтУни от най-търсените професии, като уеб разработчик, но лека-полека си проправяме път и към по-тежки и по-сериозни теми от съвременните компютърни и инженерни науки”, коментира Светлин Наков, основател на СофтУни.

Курсът „Data Science” включва много математика, статистика и практически занимания. СофтУни планира в бъдеще занимания по машинно обучение и самоуправляеми коли, като ще търси качествени преподаватели за тази цел.

Обучението по „Data Science” започва през декември и ще продължи 2 месеца и половина, в рамките на които курсистите ще усвоят анализ и визуализиране на данни, основи на математиката за “Data Science” и основни идеи от теорията на вероятностите. Курсът е практически ориентиран и новите концепции ще бъдат затвърдени с писане на код.

Коментари по темата: „СофтУни стартира курс по математика”

добавете коментар...

  1. Георги

    Според мен университетите никак не са прехвалени, просто не са завършени от студентите!

  2. Petrrreeeeee

    хахахаха

  3. Йордан

    Уау, това е страхотно! На шега, на майтап, ама СофтУни-то ще започне да дава далеч по-добро образование от прехвалените ни университети.

  4. Anonymous

    основни идеи от теорията на вероятностите.

    Колите ще разчитат на вероятност да не се блъснат ?

Коментар