HP Z2 Mini дава изчислителна мощ за CAD в малка кутийка

Със своята височина от само 5,8 см, мини работната станция на HP се явява с 90% по-малка от традиционна бизнес машина

Със своята височина от само 5,8 см, мини работната станция на HP се явява с 90% по-малка от традиционна бизнес машина

HP обяви първата мини работна станция за потребители, които работят с CAD приложения или в силно компютъризирани индустрии. Моделът P Z2 Mini предлага изчислителна мощност на сървър в кутия с размери само 5,8 Х 21,5 см.

Със своята височина от само 5,8 см, мини работната станция на HP се явява с 90% по-малка от традиционна бизнес машина, подчертаха от компанията. Това на практика е нова категория работни станции.

HP твърди, че Z2 е два пъти по-мощна от бизнес работните станции. Системата поддържа 6 дисплея още със стартирането си. Тя е проектирана за милионите потребители на CAD, които търсят компактност, ниско ниво на шум, производителност и надеждност.

По-ниска от чаша еспресо, HP Z2 Mini е в състояние да проектира всичко от най-съвременната електроника до домове и цели офис сгради. Работната станция е оборудвана с последно поколение процесори Intel Xeon 5, професионална графика Nvidia и HP Z Turbo Drive за бързa обработка на големи файлове.

HP Z2 Mini е в състояние да проектира всичко от най-съвременната електроника до домове и цели офис сгради

HP Z2 Mini е в състояние да проектира всичко от най-съвременната електроника до домове и цели офис сгради

Компактната кутия прилича повече на супер компютър от бъдещето. Осмоъгълната форма на HP Z2 Mini е най-уникалният дизайн на работна станция от цялата 35-годишна история на компанията в този сегмент.

Станцията е сертифицирана за професионален проектантски софтуер и е преминала интензивни тестване за качество, възлизащи на 368 000 часа, съобщи HP.

Предвидени са множество възможности за инсталиране: на и под бюрото, зад дисплей HP Z или на стена. Инженерите на HP са създали вентилатори и охлаждаща система за почти безшумна работа – HP Z2 Mini e с 63% по-тиха от мини персонален компютър HP бизнес клас.

Работната станция HP Z2 Mini ще бъде налична в региона на EMEA (Европа, Близкия изток и Африка), вкл. България, през декември на цени, започващи от 850 евро, уточниха от производителя.

Коментар