Ubisoft отвори студио за разработка в Сърбия

Ubisoft има значителен опит и история в Източна Европа

Ubisoft има значителен опит и история в Източна Европа

Ubisoft откри ново студио за разработка на игри в Белград, Сърбия, което е четвърто за компанията в Източна Европа, след Букурещ, София и Киев.

В Белград вече е формиран екип от 15 разработчици по РС версията на играта Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands. Плановете в рамките на следващата година предвиждат екипът да се увеличи до 40 човека, съобщиха от компанията.

Ubisoft има значителен опит и история в Източна Европа. Компанията проправи пътя за индустрията в региона с първото студио за разработка в Букурещ, Румъния преди 25 години. През 2006 г. отвори студио в София, а през 2008 г. – в Киев, Украйна.

Към момента в четирите студиа на Ubisoft – Букурещ, София, Киев и Белград, работят повече от 2000 души, заети в разработката на видеоигри от едни от най-големите брандове като Assassin’s Creed, Far Cry, Tom Clancy’s Ghost Recon и Watch Dogs.

Екипът в Белград ще работи в тясно сътрудничество със студията на компанията в Букурещ, Киев и Париж по проекта Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands, както и по няколко други игри в бъдеще.

Студиото отвори врати с екип, съставен основно от опитни програмисти. В бъдеще екипът ще бъде разширен и ще включва и други работни позиции. В момента компанията активно набира специалисти за екипа си в Сърбия.

„Ще внесем на сръбския пазар дългогодишния си опит и експертиза и така се надяваме да допринесем за развитието на местната гейм индустрия, както направихме и в други страни от региона”, заяви Себастиен Делен, управляващ директор на Ubisoft – Букурещ, Киев и Белград.

Коментари по темата: „Ubisoft отвори студио за разработка в Сърбия”

добавете коментар...

  1. Фофу

    Ох, добре, че е в Сърбия, че що народ щеше да скочи и да почнат едни душевни страдания как ни използват за кодонабивачи, кодо-маймуни и пр. Нека ония маймуни взимат заплати, на нас гордите защо са ни. Дори и тия дето ги има нека да ги изнасят за индийските, виетнамските и пр. други маймуни, къде че им работим за жълтите стотинки. Хай сиктир, дето рекъл нашия гурбетчия.

Коментар