Подозират Apple, че събира данни за службите

Според експерти, Apple съхранява информация за позвъняванията от iPhone, защото си сътрудничи със службите

Според експерти, Apple съхранява информация за позвъняванията от iPhone, защото си сътрудничи със службите

Apple съхранява на своите iCloud сървъри информация за позвъняванията от страна на iPhone потребителите в продължение на четири месеца, съобщи Fortune, позовавайки се на специалисти от руската компания Elcomsoft.

След излизане на операционната система iOS 10, компанията е започнала да качва на своите сървъри не само обажданията през FaceTime, но и данни за последните десет пропуснати повиквания от външни приложения, поддържащи гласова връзка, вкл. WhatsApp и Skype.

Според специалистите, няма друг начин да се предотврати изпращането на данни към Apple освен потребителят да изключи услугата iCloud Drive.

Apple зарежда и съхранява на сървърите си както номера на абоната, така и продължителността на разговора и неговия статут – входящ, изходящ, пропуснат, оставен без отговор и т.н. Elcomsoft смята, че Apple вероятно си сътрудничи с американските специални служби и затова събира повече данни в облака.

Компанията, от своя страна, посочва, че поддържа синхронизация между устройствата на потребителя за удобство. При това Apple криптира информацията и полага грижи за конфиденциалността, а за достъп до iCloud са необходими логин и парола.

Коментари по темата: „Подозират Apple, че събира данни за службите”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Разбира се, че събира. И ябълките и цялата силициева долина са под ботуша и само наивник би си помислил, че ще откажат да рипат според тоягата.

  2. Аркан

    Би ме учудило, ако Apple, Microsoft и Google, НЕ събираха потребителски данни!

Коментар