Продажбите на SSD устройства пощуряха

Продажбите на SSD дискове бележат ръст от 46% през третото тримесечие

Продажбите на SSD дискове бележат ръст от 46% през третото тримесечие

С невероятните 46% са нараснали продажбите на полупроводникови дискове (SSD) през третото тримесечие на 2016 г., спрямо същия период на предходната година, сочи нов доклад на анализаторската компания TrendFocus.

В периода юли-септември на световния пазар са доставени 38,25 млн. SSD устройства. Над 4,54 млн. броя от тях са от корпоративен клас, като в този сегмент ръстът достига 47% на годишна база и 12% спрямо предходното тримесечие.

Доставките на потребителски SSD за персонални компютри възлизат на 33,7 млн. броя през третото тримесечие на 2016 г., бележоейки ръст от 46% на годишна база и 14% спрямо второто тримесечие.

Начело при производителите на SSD са компаниите Samsung и Western Digital, които контролират съответно 37% и 16% от пазара. След тях се нареждат Toshiba, Intel, Lite-ON и Kingston с дялове в границите на 8-9 процента.

В топ 10 попадат още SK Hynix, Micron и Seagate, на които се падат съответно 4%, 3% и 0,1% от пазара. Всички останали производители си поделят около 7% от общите продажби на SSD устроства през третото тримесечие на годината.

Коментар