Google спира поддръжката на някои стари Android устройства

От началото на следващата година новите версии на Google Play няма да поддържат версии Gingerbread и Honeycomb на Android

От началото на следващата година новите версии на Google Play няма да поддържат версии Gingerbread и Honeycomb на Android

Google обяви срок за поддръжка на старите версии на операционната система Android, които продължават да се ползват на малък брой устройства.

Поддръжката на услугата Google Play за Android 2.3 Gingerbread и Android 3.0 Honeycomb ще бъде прекратена в началото на 2017 г., според официалното съобщение.

През октомври т.г. излезе последния съвместим с двете платформи Google Play – версия 10.0.0. Обновлението Google Play 10.2.0, очаквано през първото тримесечие на 2017 г., ще поддържа версии на Android от 4.0.1 Ice Cream Sandwich и следващи.

Статистиката на Google сочи, че към началото на 2016 г. платформата Android Gingerbread, излязла преди 6 години, работи на едва 1,3% от Android устройствата. Същият нищожен дял има и версия Ice Cream Sandwich, но засега не е обявен срок за прекратяване на нейната поддръжка.

Най-популярна версия на Android остава Lollipop, чийто дял през ноември 2016 г. възлиза на 34,1%, или с 0,9% по-малко спрямо предходния месец.

На второ място по популярност е Android KitKat с 25,2-процентен дял, следвана от 6.0 Marshmallow, която е инсталиране на 24% от устройствата, спрямо 18,7% в началото на октомври.

Коментари по темата: „Google спира поддръжката на някои стари Android устройства”

добавете коментар...

  1. Илия Габерски

    Мобилното ми устройство е Нокия 2.1.На андроид 9 работеше превъзходно но на андроид 10 работи много бавно и забива

  2. Anonymous

    работи на едва 1,3% от Android устройствата.

    1 млрд устройства * 1,3% = 13 мил устройства било малко

Коментар