Пазарът чака три Android смартфона Nokia

Феновете на Nokia скоро ще видят нови модели с бранда на компанията

Феновете на Nokia скоро ще видят нови модели с бранда на компанията

Брандът Nokia ще се завърне на пазара за смартфони през 2017 г., става ясно от пътна карта на финландската компания, представена пред инвеститори и публикувана от ZDnet.

Устройствата с легендарната марка ще се доставят на пазара от финландската компания HMD и тайванския контрактен производител Foxconn. Първите три модела ще работят под управление на операционна система Android.

По-рано тази година HMD придоби от Microsoft десетгодишен лиценз за използване на известния бранд за мобилни устройства. Компанията ще отговаря за разработката, маркетинга и продажбите на телефони с бранда Nokia, докато Foxconn ще поеме производството на устройствата.

Пътната карта на Nokia за 2017 г. предвижда пускане на пазара на Android смартфони

Пътната карта на Nokia за 2017 г. предвижда пускане на пазара на Android смартфони

Неотдавна в Китай се появи смартфонът Nokia D1C, който прилича на модела Lumia, има Full HD екран, осемядрен процесор и две камери. През следващата година HMD ще пусне три нови Android смартфона.

С покупката на Alcatel Lucent за $15,6 млрд. през април 2015 г., Nokia разшири значителното портфолиото си от патенти, вкл. на технологии за предаване на данни, услуги, приложения, оптични мрежи и оборудване, отбелязват анализаторите. Очаква се до края на 2016 г. компанията да получи приходи от използване на нейни патенти в размер на 800 млн. евро.

Освен в сферата на смартфоните, през 2017 г. Nokia планира да лицензира патенти за автомобилната и потребителската електроника, вкл. в устройства за здравеопазването и виртуалната реалност.

Коментари по темата: „Пазарът чака три Android смартфона Nokia”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Пазарът никого не чака, не пишете недомислени заглавия 🙂

Коментар