Академията на Телерик обяви безплатен курс по Angular 2

Angular 2 е нова технология, създадена от Google, за разработка на фронт-енд уеб приложения по бърз и лесен начин

Angular 2 е нова технология, създадена от Google, за разработка на фронт-енд уеб приложения по бърз и лесен начин

„Академията на Телерик” организира първия у нас безплатен курс за създаване на „single-page” приложения с Angular 2, съобщиха от Progress, под чийто бранд Telerik вече оперира в България.

Angular 2 е най-новата и популярна в момента технология, създадена от Google, за разработка на фронт-енд уеб приложения по бърз и лесен начин. Progress работи в тясно сътрудничество с разработчиците на платформата и е една от първите компании, които поддържат най-новите функционалности на Angular 2.

Обучението започва на 7 декември, ще се предлага онлайн и е насочено към начинаещи софтуерни инженери. Желаещите да се включат в курса трябва да се регистрират на уебсайта на „Академията на Телерик”.

Курсът включва видео лекции и изисква от участниците редовно предаване на домашни. Завършва с практически изпит, който ще се проведе в учебния център на Академията в София в началото на януари 2017 г. Успешно преминалите обучението ще получат сертификат.

По време на курса „SPA приложения с Angular 2” участниците ще придобият базови умения за програмиране в TypeScript и ще овладеят основите нa Angular 2. Те ще се
научат да пишат програмен код, който може да се използва отново – умение, което спестява време и елиминира възможностите за грешки.

Курсистите ще се научат също да създават и използват компоненти в Angular 2 и да визуализират автоматично данни чрез т. нар. „data-binding”, ще се запознаят още с Model-View-Controller (MVC) и ползването му в приложения с Angular 2.

„SPA приложения с Angular 2” е част от 12-месечната програма на „Академията на Телерик” за обучение на софтуерни инженери – „Софтуерна академия на Телерик”. В него освен онлайн участниците ще се включат присъствено и курсистите в редовната програма.

Коментар