Тръмп обещал на Apple данъчни облекчения

Доналд Тръмп е предложил на Apple да построи минимум един собствен завод в САЩ, докато той е президент, като за компенсация е обещал на компанията дънъчни облекчения (снимка: Twitter блог на Тим Кук)

Доналд Тръмп е поискал от Тим Кук управляваната от него Apple да построи минимум един собствен завод в САЩ, докато той е президент, като за компенсация е обещал на компанията данъчни облекчения (снимка: Twitter блог на Тим Кук)

Доналд Тръмп започна да изпълнява предизборните си обещания, преди още да е влязъл в ролята си на президент. През седмицата той е провел телефонен разговор с шефа на Apple Тим Кук, по време на който е обещал на компанията големи данъчни отстъпки, ако върне производството в САЩ, съобщи TheVerge.com.

По време на кампанията си Доналд Тръмп често приканваше Apple да пренесе производството на своите продукти от Китай в САЩ като една от мерките за реиндустриализация на страната, която в последните десетилетия загуби много работни места в производството.

Тим Кук отговаряше лаконично на призивите, но наскоро се разбра, че Apple разглежда тази възможност с основните си тайвански партньори – производителите Foxconn и Pagatron.

В частност, Тръмп е предложил на Apple да построи минимум един собствен завод в САЩ, докато той е президент. За компенсация на повишените разходи на Apple са обещани сериозни данъчни облекчения, които в крайна сметка ще осигурят на компанията солидни печалби.

Партньорите на Apple обаче считат подобна идея за неудачна. Според Foxconn и Pegatron, себестойността на продуктите с бранда на Apple ще нарасне двойно, ако производството се пренесе в САЩ, и така компанията ще остане с минимална печалба. Но ако все пак Apple получи данъчни облекчения, планът на Доналд Тръмп за връщане на работните места в САЩ може да сработи.

Коментари по темата: „Тръмп обещал на Apple данъчни облекчения”

добавете коментар...

  1. :о)

    Като всеки политик Тръмп е ОБЕЩАЛ.

Коментар