Конкурент на Tesla спря проекта си

Управлението на умния автомобил, разработен от Faraday Future, наподобява това на самолет

Управлението на умния автомобил, разработен от Faraday Future, наподобява това на самолет

Главният конкурент на Tesla – компанията Faraday Future спря строителството на завода си, който трябва да произведе „електромобила на бъдещето”, поради липса на пари, съобщи TechCrunch.com.

Faraday Future e американски стартъп, създателите на който обещаха да пуснат революционен електромобил. Един от основните инвеститори в проекта е небезизвестната компания LeEco, която вложи в начинанието $1 млрд.

Стартъпът обаче натрупа сериозни задължения – в размер на близо 100 млн. долара, в резултат на което работите по завода в щата Невада, САЩ, за замразени за неопределен срок.

Колата на бъдещето може не само да паркира самостоятелно, но и да посреща водача на посочено от него място

Колата на бъдещето може не само да паркира самостоятелно, но и да посреща водача на посочено от него място

Умният автомобил на Future Faraday е едноместен, а воланът му прилича на самолетен щурвал и в него се вгражда смартфон. Мултитъч панелът поддържа технология за виртуална реалност, с възможност за наслагване на изображения върху пътя.

Колата може не само да паркира самостоятелно, но и да посреща водача на посочено от него място. Гъвкавата платформа на Future Faraday позволява създаване както на леки, така и на други типове автомобили, вкл. миниванове и товарни.

Ако проектът не привлече необходимите средства, Future Faraday ще трябва да приключи окончателно дейността си. Все пак други компании биха могли да изкупят разработката и да превърнат в реалност „автомобила на бъдещето”.

Коментари по темата: „Конкурент на Tesla спря проекта си”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Кучето ще се качи
    ами аз къде ?(при батерите)

  2. Anonymous

    Не виждам как Faraday, които правят едноместен и очевидно спортен автомобил, са в конкуренция с Tesla, които правят стандартен клас автомобили.

    То е като да твърдите, че McLaren са конкуренти на Toyota.

  3. аа

    Фасадата на Апъл, дето толкова се опитваха да я крият. От смартфони до автомобили има огромна разлика.

  4. Да се готви

    Тесличката…:)

  5. Anonymous

    едноместен

Коментар