Растящо търсене на мини лаптопи от НР

От дебюта на Mini-Note на НР през април тази година досега търсенето на този нетбук се увеличава месечно с 50%. Данните са предоставени на издавания на китайски език вестник Apply Daily от НР – Тайван.
НР беше един от първите производители на компютърни системи, който пусна свой ултра портативен модел, предназначен за нуждите на образованието.
За разлика от повечето други подобни устройства на пазара, които ползват процесора Atom на Intel, HP Mini-Note 2133 работи с процесори на VIA.
Спецификациите му са впечатляващи, което обяснява и високата му цена – от 650 до 1100 долара в зависимост от системната конфигурация. Това е причината  мнозина да не го смятат за реален конкурент на нетбуците от серията Eee PC на Asus и алтернативните модели на други производители – Аcer и MSI.
Очевидно търсенето на Mini-Note е най-динамично на азиатските пазари в Тайван, Хонгконг и Сингапур. Тайванското представителство на компанията не разкрива възможни причини за ръста на интерес. Общо възприетото мнение е, че той е свързан с повишеното търсене на нетбуци като цяло от страна на потребителите

Коментар