Autodesk утрои загубите си, спад и на приходите

Autodesk е в процес на реорганизация, наложена от смяната на модела на продажби на софтуер

Autodesk е в процес на реорганизация, наложена от смяната на модела на продажби на софтуер

Водещият разработчик на проектантски софтуер Autodesk съобщи за увеличени загуби през третото тримесечие на финансовата 2017 г.

Размерът на чистата загуба на американската компания е нараснал три пъти и възлиза на 142,8 млн. долара, или 64 цента на акция, за периода август-октомври. Продължава и спадът на приходите, в резултат на реорганизацията, наложени от прехода към доставка на софтуер под формата на абонамент.

Приходите на Autodesk бележат спад с 18% до 489,6 млн. долара за тримесечието, при прогноза в диапазона от 470 до 485 млн. долара, сочи финансовият отчет.

Autodesk е в процес на реорганизация, на който се дължат загубите. В началото на годината компанията обяви, че ще съкрати 925 души, или 10% от щатния персонал, за което ще изразходва 85-95 млн. долара. Реорганизацията се налага от смяната на модела на продажби на софтуер.

През февруари т.г. Autodesk се отказа от безсрочните лицензи за повечето си продукти в полза на доставката на софтуер на абонаментен принцип. Подобна схема предполага по-гъвкави условия за плащане, възможност за използване на продуктите на всяко място, достъп до последните версии, допълнения и облачни услуги, както и безсрочни мрежови лицензи на абонамент, или т.нар. „maintenance subscription”.

Броят на абонатите за софтуера на Autodesk достигна 2,95 млн. през третото финансово тримесечие, спрямо 2,82 за второто тримесечие и 2,47 млн. за същия период на миналата година, съгласно финансовият отчет.

Коментари по темата: „Autodesk утрои загубите си, спад и на приходите”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Няма $
    и всички слагат абонаменти
    което още повече влошава приходи/загуби.

  2. Apple

    Загуба +300%

  3. !

    Нещо всички взеха да стават тарикати с тоя абонаментен модел.

  4. Anonymous

    Приходи -18%
    Загуба -300%

Коментар