Samsung подготвя най-мощния мобилен чип Snapdragon

Snapdragon 835 идва с по-висока производителност и по-ниска консумация

Snapdragon 835 идва с по-висока производителност и по-ниска консумация от своите предшественици

Samsung разработва съвместно с американската компания Qualcomm най-мощния процесор Snapdragon за мобилни устройства.

Чипът Snapdragon 835 е проектиран по 10-нанометров технологичен процес FinFET и не само добавя 27% към производителността на своите предшественици Snapdragon 820/821, но и консумира с 40% по-малко електроенергия.

Snapdragon 835 също така е по-малък по размери от предходните чипове на Qualcomm, което е предпоставка смартфоните на негова база да имат по-големи батерии. Повечето съвременни смартфони използват 14-нм процесори.

В допълнение, Samsung обяви нова технология за бързо зареждане на смартфони, която за пет минути осигурява пет часа автономна работа на устройството. Quick Charge 4.0 може да се използва само с процесори Snapdragon 835.

Технологията не само определя състоянието на батерията, за да не допусне презареждане, но също така уведомява потребителя, ако открие некачествени зарядни кабели, които могат да повредят батерията.

Новият Snapdragon процесор включва система за защита от прегряване с четири нива, благодарение на което е по-малко вероятно смартфоните с този чип да се самозапалят.

Коментари по темата: „Samsung подготвя най-мощния мобилен чип Snapdragon”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Фин Фет не е на Самсунг. тяхната имплементация обаче е ;)))
    Защото между една и друга имплементация има разлики. И да, може и да ти е смешно, но Самсунг участват в разработките. Колкото и да е учудващо, не са марккетингова омпания, възнамеряваща да патентова патентното тролене. А, Нокия започва патентни дела срещу Епъл… А Нокия не лъжат с патентите. И не патентоват плъзгащи се триъгълни петоъгълници…

  2. ~

    Анонимен, какви “два компонента” те гонят, бре? FinFET не е на Samsung.

    Печатането на процесори си има своите специфики, като всеки процес. Да, има и работа за инженерите на Samsung.

    Но, да кажеш, че Samsung участват в разработката, е повече от смешно.

  3. Anonymous

    Готовия процесор има 2 основни компонента, заложени в него. Единия е логическа структура, а другия е физическа структура. Когато се произвеждат микропроцесори, двете структури е необходимо да бъдат напасвани за да имаме стабилна и ефективна работа. В случая, логическата структура е на Куалком, а физическата структура(ФинФЕТ 10 нм) е на Самсунг. Съвсем нормално е в разработката на процесора да са участвали и двете компании. А като се има впредвид, че Самсунг е лицензирана да ползва разработките на Куалком и го прави от доста години(без да тръби за трова като Епъл), то не бих се учудил и да има промени в логическата структура, внесени от Самсунг. Както досега имаше в няколко серии процесори производство на Самсунг.

  4. !

    Едно време Apple ползваха услугите на Samsung Semiconductor да им печатат процесорите и всички квичаха, че били процесори на Samsung.

    Сега Qualcomm си печатат процесорите при Samsung и изведнъж се оказа, че Samsung били разработвали съвместно с Qualcomm.

    Да, ама не. Процесорите са проектирани от Qualcomm.

  5. дан40

    Не, бачи кико! За НГ още няма да са по магазините…

  6. ba4i kiko

    и сега… въпроса на въпросите! щА гАрми ли кат’ фоЙверка за НГ?

Коментар