Андрей Расийски e новият CEO на Макс

Мобилният оператор Макс обяви, че Андрей Расийски ще бъде новият изпълнителен директор на компанията на мястото на Нейчо Величков. Той се присъединява към Макс през 2013 г., като последно заема длъжността главен технически директор в телекома.

„Приех поканата да заема длъжността изпълнителен директор като естествено продължение на досегашната ми работа в Макс. Основната ми цел ще бъде да адаптирам компанията спрямо предстоящи промени в инвестиционните й планове”, коментира Расийски по повод предстоящото преназначение.

„Основната ми цел ще бъде да адаптирам компанията спрямо предстоящи промени в инвестиционните й планове", коментира назначението си Андрей Расийски

„Основната ми цел ще бъде да адаптирам компанията спрямо предстоящи промени в инвестиционните й планове”, коментира назначението си Андрей Расийски

Андрей има 23-годишен опит в телекомуникациите и информационните технологии. Започва кариерата си като системен инженер в Института за изследвания и развитие към Българската армия. От 2004 до 2009 г. е директор „Мрежова архитектура и инженерни технологии” в БТК.

След това се присъединява към Vestitel BG като главен технически директор и изпълнителен директор на българския офис. В периода 2010 – 2013 г. е и председател на Съвета на директорите на гръцкия офис на Vestitel.

Досегашният изпълнителен директор Нейчо Величков е взел лично решение да напусне компанията. „Андрей е опитен професионалист в преструктурирането на телекомуникационни компании и съм уверен, че той ще изпълни задачата си възможно най-добре, след като доведох компанията до финала на дълго подготвяна сделка с нов стратегически партньор”, коментира той.

Нейчо Величков ще продължи да бъде външен консултант на компанията и нейните акционери, уточни Алфред Дийтъл, изпълнителен директор на MT Management, мажоритарен собственик на Макс телеком.

Преди месец операторът плати близо 8 милиона лева за използване на допълнителни 2х5 MHz в спектъра 1800 MHz. С новите честоти компанията ще се фокусира върху подобряване на своя 4G мобилен интернет.

Коментари по темата: „Андрей Расийски e новият CEO на Макс”

добавете коментар...

  1. Ами сега?

    А заплати? Кога?

Коментар