Новият MacBook Pro издържа на батерия само 5 часа

MacBook Pro идва със сензорен панел Touch Bar, разположен над клавиатурата, който позволява управление на редица приложения

MacBook Pro работи на батерия средно 5 часа, според първите потребители на ноутбука

Apple обещава 10 часа автономна работа на новите си ноутбуци MacBook Pro, но според първите потребители на устройствата, те издържат на батерия не повече от 5 часа.

В популярния сайт Reddit се появиха отзиви от притежатели на MacBook Pro, според които активната работа с лаптопа изтощава напълно батерията за около 3 до 5 часа.

В един от сценариите, MacBook Pro бил включен към външен Full HD монитор, а за сърфиране в интернет се ползвал браузър Chrome. Лаптопът издържал само 3 часа на батерия, а при игри – дори още по-малко.

За 12 минути батерията на MacBook Pro пада от 10 на 5 процента (източник: MacRumors.com)

За 12 минути батерията на MacBook Pro пада от 10 на 5 процента (източник: MacRumors)

Според друг потребител – собственик от една седмица на 13-инчов MacBook Pro с Touch Bar, ако ноутбукът се натовари сериозно, зарядът на батерията се изразходва за 5-6 часа, при обещани двойно повече от Apple – 10 часа.

Читател на MacRumors публикува екранни снимки, от които се вижда, че само за 12 минути батерията се е разредила от 10% на 5% при работа с браузър Chrome. Потребителят твърди, че неговият MacBook Pro издържа на батерия средно 5 часа.

Коментари по темата: „Новият MacBook Pro издържа на батерия само 5 часа”

добавете коментар...

  1. Ivan

    Хром източвал батерията -няма по голяма глупост. 4 години съм само с хромбуци, Samsung 2, Dell chromebook, Asus flip 9-11 часа последните джа ,70 % от колегите в cambridgesciencepark са с хромбуци. Колежаните ги гледам, включително и китайците са с хромбуци.

  2. ~

    “В един от сценариите, MacBook Pro бил включен към външен Full HD монитор …”, но по неясна причина лаптопът не е бил включен да се зарежда? Сигурно и мониторът се е захранвал* от батерията на лаптопа? Или “случайно” е имало и друга закачена периферия, която небрежно не е спомената? И като допълним с некадърните “модерни” сайтове пуснати под Chrome и нон-стоп търкалящи малоумно написан JS, картинката е пълна.

    Това отдалеч намирисва на микромекотелската FUD стратегия (Fear, Uncertainty, Doubt = Страх, Несигурност, Съмнение) в хардуерен вариант. И “съвсем случайно” съвпада с опитите на MS да наложат Surface боклуците си, които само много крайно облъчени фенове на MS купуват.

    * USB-C позволява и периферия да захранва компютъра, и компютъра да захранва периферия.

  3. Крушата

    Не става ясно при нормална офис работа колко трае батерията… То е ясно, че при по-екстремно натоварване трайността ще е под обвещаното (макар че двойно по-малко от рекламирането си е действително множко). Също така, при всички батерии скоростта на изтощаване в ниските диапазони (10% > 5%) е по-голяма от колкото в горните (пр. 75% > 70%) – това не е критерий за калпавост.

  4. Anonymous

    Баламите нямат свършване.

  5. 112

    От Хрома се срамуват дори в Гугъл. Толкова ресурси използва че батерията се стопява много бързо.

  6. nikito_blend

    Проблемът с Хром го има и при лаптопите, източва бързо батерията. В случая проблема не е при ябълката.

  7. Той

    Ябълката продължава да лъже овцете си, а епълджийските наивници продължават да и купуват скъпите боклуци.

  8. Станислав

    Че е боклук макът спор няма, ама и да му сложиш хром за тестове не е честно.

Коментар