Intel може да вгради AMD GPU в своите процесори

Още през пролетта на 2016 г. станаха ясни намеренията на Intel да лицензира графични технологии от AMD

Още през пролетта на 2016 г. станаха ясни намеренията на Intel да лицензира графични технологии от AMD

Intel, най-големият производител на процесори за персонални компютри, може да вгради в чиповете си графичен блок от своя конкурент AMD, според изтекли в интернет информации.

Двете компании са подписали лицензно споразумение за използване на графичните технологии на AMD в процесорите на Intel, твърди Кайл Бенет, собственик на сайта HardOCP.com, като уточнява, че гигантът от Санта Клара не желае този факт да стане достояние на широката аудитория.

Бенет не разкрива повече подробности за сделката. Не е известно кои точно процесори на Intel ще използват AMD GPU и кога ще се появят на пазара. Лицензното споразумение може да касае само някои технологии, разработени от AMD, на базата на които Intel ще създаде собствени iGPU.

Още през пролетта на 2016 г. се разчу, че Intel разглежда възможността да сключи лицензно споразумение с AMD относно графичните технологии, така че твърденията на Кайл Бенет едва ли са необосновани.

AMD се конкурира с Nvidia в разработката на графични процесори, докато Intel е силна при интегрираните решения. Но само някои от мобилните CPU на Intel използват най-производителните графични ядра.  

Коментар