Google ребрандира Android for Work, уверен в сигурността

Android for Work вече се нарича просто Android

Android for Work вече се нарича просто Android

Google предприе ребрандинг на корпоративната си платформа Android for Work, демонстрирайки увереност в сигурността на операционната си система. Сега тя се нарича просто Android.

Бизнес платформата позволява на компаниите да разграничат личното и служебното пространство в един смартфон. Google подчертава, че бизнес функциите, които до неотдавна бяха налични само в Work версията, сега са част и от потребителските продукти.

Магазинът за приложения Google Play for Work също се преименува просто в Google Play. Опростеното наименование на бизнес платформите отразява факта, че API интерфейсите на тези продукти вече са интегрирани в Android и Google Play, в резултат на което няма нужда от отделни брандове, пояснява разработчикът.

Android for Work, представeна в края на февруари 2015 г., обезпечава разделно съхранение на данни и файлове от личен и корпоративен характер, без риск за смесване и взаимно използване.

Идеята на тази платформа е да се използват максимално ресурсите на мобилните устройства за решаване на бизнес задачи, като Google отделя особено внимание на сигурността и управлението на информацията.

Коментар