Младен Маркоски оглави финансовия отдел на Мтел

Освен главен директор Финанси, Младен Маркоски вече е и член на Управителния съвет на Мтел

Освен главен директор Финанси, Младен Маркоски вече е и член на Управителния съвет на Мтел

Мтел обяви назначението на Младен Маркоски за главен директор „Финанси”. Той поема поста от Милан Залетел и вече е член на Управителния съвет на компанията.

Младен Маркоски има дългогодишна практика в Telekom Austria Group и голям опит в в сферата на финансите. „Той идва от съседна Македония, познава страната ни и това направи адаптацията му тук по-лесна”, коментира назначението Александър Димитров, изпълнителен директор на Мтел.

До скоро Маркоски беше директор „Контролинг” на клъстера „Хърватска и Македония” в Telekom Austria Group, където отговаряше за бизнес планирането и рипортинга на операторите Vipnet и One.vip. Той е започнал кариерата си като одитор в KPMG Македония.

В телекомуникационния бизнес Маркоски е от 2002 г., когато става част от финансовия екип на T-Mobile Македония. През 2007 г. се включва в екипа, създал Vip Operator в Македония (сега One.vip) като част от Telekom Austria Group, и до 2014 г. ръководи финансовия отдел на компанията.

След обявяване на сделката за закупуване на blizoo Македония от TAG до 2015 г. Маркоски е главен директор „Финанси”, вицепрезидент и член на Управителния съвет на новопридобитата компания. В тази си роля той отговаря за цялостното финансово представяне на blizoo Македония.

Младен Маркоски е завършил Факултета по икономика в университета „Св. Св. Кирил и Методий” в Скопие, притежава магистърска степен по бизнес администрация от Cotrugli Business School и е преминал редица курсове за допълнителна квалификация по мениджмънт.

Коментар