Антимонополен иск гласи Microsoft срещу Google

Често попадаща под ударите на антимонополното законодателство, Microsoft планира да заведе подобен иск срещу конкурента си на интернет пазара – Google.
Вътрешни източници, на които се позовава theinquirer.net, разкриват, че софтуерната корпорация обмисля да заведе антимонополен иск срещу Google.
Повод за евентуална атака на Редмънт дава пускането на браузъра Chrome, с който Google ще се опита и вероятно ще успее да вземе дял от Internet Explorer.
Дали Microsoft ще предприме съдебен иск срещу интернет гиганта зависи от това по какъв начин Google ще интегрира своите продукти, вкл. уеб браузър, търсене и офис приложения.
Междувременно водещият технологичен сайт CNET съобщи днес, че браузърът на Google е значително по-бърз от конкурентите Firefox и IE. Предимството на Chrome е било демонстрирано с Javascript тестове. Други източници в интернет пък побързаха да обявят първата открита уязвимост в браузъра.

по темата: „Антимонополен иск гласи Microsoft срещу Google”

добавете коментар...

  1. Petko

    Аз не се и надявам да ми кажат!! За експлорера някой казва ли ти нещо или за другите програми? Все едно да чакаш вълци да пазят стадото, в техологиите всяка грешка е ефект за някого, я за оня, който е писал софтуера, я за продавача… а безплатните неща са най-съмнителни, защото както се казва, безплатен обяд НЯМА.

  2. Biliana

    Да, то е ясно, че е бета версия и не е идеална, но все пак ползвам Chrome и няма да е лошо да знам, ако има някаква уязвимост, която може да скапе нещата, които правя през него 🙂

  3. K

    E, сега… Хората са деликатни, кога оябваиха браузъра, кога почнаха да го плюят, демек да намират кусури…

  4. Biliana

    Други източни в интернет пък побързаха да обявят първата открита уязвимост в браузъра. – не става ясно каква е тази уязвимост. По-добре да не се споменава изобщо за нея, ако няма да се каже нищо повече.

Коментар