Apple се укрепи в САЩ след неудачите на Samsung

Apple постигна най-висок дял за своя iPhone на американския пазар за последните две години

Apple постигна най-висок дял за своя iPhone на американския пазар в последните две години

Проблемите на Samsung с фаблета Galaxy Note 7 се отразиха благоприятно на Apple. Основният конкурент на корейския производител засили позициите си на пазара за смартфони в САЩ.

Делът на iPhone достигна най-високото си ниво на американския пазар за последните две години, по данни на Kantar Worldpanel ComTech. В периода август-октомври Apple заема 41% от пазара на смартфони в САЩ, спрямо 34% година по-рано.

Според анализаторите, подемът на Apple се дължи именно на изтеглянето от пазара на Galaxy Note 7 от Samsung. Вследствие на това и делът на Android устройствата на пазара в САЩ като цяло продължава да намалява.

Apple укрепва своите позиции на фона на забавен ръст на пазара за смартфони, коментира експерт от CCS Insight. Силата на Android е в големия обем на продажбите, но тази платформа е по-слаба от iOS в сегмента на високия клас устройства, а ситуацията за нея се усложни допълнително от неудачите на Samsung, сочи анализът.

Но Apple също се натъква на проблеми напоследък. iPhone 7 вече не е най-популярният смартфон в Китай – в периода август-октомври 2016 г. флагманът отстъпи място на Oppo R9, а делът на американската компания там намаля от 23% до 17% за една година.

Коментари по темата: „Apple се укрепи в САЩ след неудачите на Samsung”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Който плаща проучването – получава супер резултати .

  2. бач кико

    ем амириканци бие…. ко учаква6

    Като цяло вече си личи и кои седи зад цялата работа:) Как така изведнъж излязоха анализи, че не кой да е ами точно Apple са се утвърдили! Поредния шок и ужас!

  3. Anonymous

    Да не искат да кажат, че Galaxy Note е държал 7% от пазара?!

    И по каква точно логика всичките потенциални потребители на Note 7 са се насочили към iPhone, вместо да си земат Galaxy S7 или друго Андроид устройство?

    Тия “анализатори” мозък за 2 стотинки нямат.

Коментар