VR индустрията създава глобална асоциация

Виртуалната реалност има потенциал да се превърне в следващата голяма технологична платформа, която може да подобри различни сектори и индустрии

Виртуалната реалност има потенциал да се превърне в следващата голяма технологична платформа, която може да подобри различни сектори и индустрии

Лидери в индустрията на виртуалната реалност (VR) се обединяват в глобална асоциация, съобщи корейският гигант Samsung, който тази седмица се присъедини към организацията.

Глобалната асоциация за виртуална реалност (Global Virtual Reality Association) ще функционира като неправителствена организация, която цели насърчаване на растежа на световната VR индустрия.

Samsung се съюзява с Acer Starbreeze, Google, HTC VIVE, Oculus и Sony Interactive Entertainment с идеята заедно да развиват и споделят най-добрите практики за индустрията и да стимулират диалога между заинтересованите страни в публичния и частния сектор по цял свят.

Целта на Асоциацията е да насърчава отговорното разработване и внедряване на VR технологии в световен мащаб. Нейните членове ще разработват и споделят най-добрите практики в сферата, ще инициират научни изследвания и ще се стремят да обединят международната VR общност.

Глобалната асоциация за виртуална реалност ще предоставя също така информационни ресурси на потребители, политици и индустрии, които се интересуват от VR технологиите.

VR има потенциал да се превърне в следващата голяма технологична платформа, която може да подобри различни сектори, вкл. образование и здравеопазване, и да допринесе значително за световната икономика през следващите години. Чрез изследвания, международно участие и развитие на добри практики, основателите на Асоциацията се надяват да отключат този потенциал.

Коментар