Илон Мъск, критикът на Тръмп, стана негов съветник

Илон Мъск, знакова фигура от хай-тек индустрията на САЩ, ще работи тясно с новия президент Доналд Тръмп

Илон Мъск, знакова фигура от хай-тек индустрията на САЩ, ще работи тясно с новия президент Доналд Тръмп

Новоизбраният президент на САЩ Доналъд Тръмп привлече за съветници две знакови фигури от хай-тек индустрията – шефа на Tesla и SpaceX Илон Мъск и CEO-то на Uber Травис Каланик.

Консултативният бизнес съвет на президента-републиканец, който встъпва в длъжност през януари, се състои от 18 души и е известен още като Форум за стратегии и политика, пише американската медия Recode.

Участието на Мъск в съвета е неочаквано, тъй като лидерът на Tesla е отявлен критик на Тръмп. По-рано Тръмп номинира CEO-то на Exxon Mobil Рекс Тилерсън за държавен секретар – ход, който може да се разглежда като враждебен към развитето на електромобилите, с които страстно е ангажиран Илон Мъск.

Междувременно, тази сряда ще се състои среща на технологичните умове по инициатива на Тръмп. Първоначално Мъск отказваше да се присъедини към нея, но впоследствие е решил да участва в заседанието.

Съществуват рискове за бизнеса на Каланик и Мъск. Някои източници смятат, че администрацията на Тръмп няма да продължи или напълно ще се откаже от прогреса, постигнат от Барак Обама в регулациите на самоуправляемите автомобили. Както Uber, така и Tesla имат сериозни планове за автономните коли.

Тръмп, от своя страна, заяви, че неговата администрация ще работи заедно с частния сектор за подобряване на бизнес климата, така че да го направи привлекателен за фирмите и те да създават нови работни места в САЩ – от Силициевата долина до вътрешността на страната.

Коментари по темата: „Илон Мъск, критикът на Тръмп, стана негов съветник”

добавете коментар...

  1. Гошо От Почивка

    :о) и ти не си от най-умните. Нещата в този ми ти свят са малко по-сложни от черно и бяло, ама ти си чети Алеко от преди 100 години и се радвай колко добре ги разбираш нещата. А на столевки подскачат мишките, другото пак е малко по-сложно. Големият бизнес, че е долен няма спор, но пък върши и доста друга работа и целия ти живот се върти около него, дори когато ходиш в планината. Почти всичко, което притежаваш и обичаш в различни степени е плод на големия бизнес и не би изкарал и 2 седмици без продуктите му.

  2. :о)

    Бате ви тудур…е такива като тебе са много наивни и тъпи хорица…

    Америка е велика машина за долари където постоянно бълва долари и ги хващат и ги пъхат пак в машината тези долари и пак върти и върти…знаеш ли кой го е написал това?
    Алеко Константинов 1899 година…ако можеш да четеш и си чел книги…

    Това е само поредния голям, ОГРОМЕН пример…че в света на големия бизнес няма принципи, няма чест, няма доблест…има само ПАРИ ПАРИ ПАРИ ПАРИ ПАРИ ПАРИ И ИНТЕРЕСИ…
    Мъск бил противник, но след това като му предложили парче от баницата е подскочил 🙂

  3. Бате ви Тудор

    …и Тръмп не бил държавник, щото бил частник? Един ход само, а вече си личи. Мъск бил критик? Чудесно! Вижда и показва слабостите тъй, щото да бъдат преодоляни. Ето защо Америка е била, е и ще продължи да бъде велика. За разлика от у нас, където критицити се заглушават, Тамвнимателно ги изслушват и ги канят в съвета за стратегии.

  4. K

    Умен ход, но въпросът е колко ще издъжат и какво ще постигнат.
    Не е нужно да си много умен за да управляваш – нужни са ти умни съветници.

  5. Anonymous

    $ изглаждат различията.

Коментар