Всеки десети носи устройство за следене на здравето

Хората по цял свят все по-често носят електронни устройства с безжична функция за следене на здравословното им състояние, или т.нар. „connected health devices”.

Глобално проучване на компанията Ipsos установи, че 12% от анкетираните ползват подобни устройства, попадащи в категорията носима електроника. Но степента на проникване на джаджите за следене на здравето варира в различните страни по света.

Оказва се, че китайците с охота използват носима електроника, която наблюдава здравните им параметри – 28% от анкетираните носят подобни устройства. На второ място се нарежда Индия с показател 26%, следвана от САЩ с 21%. В топ 5 попадат още Турция и Индонезия.

Най-консервативни по отношение на новите електронни джаджи са поляците. Степента на внедряване на свързаните здравни устройства сред тях е само 3%. Изостават по този показател също Перу с 4%, Русия и Бразилия с по 6%, Япония и Франция с по 7%.

Изненадващо, процентът на проникване на носимата електроника за следене на здравето остава почти непроменен спрямо миналата година, според резултатите на Ipsos. Единствено Япония демонстрира напредък.

Проучването установява също, че хората по света използват здравна носима електроника по различни причини. Така например, потребителите в Китай, Индия и САЩ споделят, че тези устройства им помагат да следят показателите си по време на тренировки и да подобряват своите резултати. За турците е важно да получават персонални данни за здравословното си състояние, а индонезийците са привлечени от възможността да съхраняват подобни данни.

В страните с нисък показател на внедряване на здравна носима електроника главни препятствия се явяват цената и недостатъчните знания за възможностите на устройствата.

Изследването твърди, че хората на възраст от 25 до 34 години са най-склонни да използват устройства, които следят здравето им, докато възрастните проявяват най-малък интерес. Процентът на използване на подобни джаджи очаквано е по-висок сред образованите и работещи хора.

Коментари по темата: „Всеки десети носи устройство за следене на здравето”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Тези устройства следят физическата активност. Здравословното състояние – доста трудна работа.

Коментар