Samsung може да премахне жака за слушалки в Galaxy S8

Galaxy S8 може да се окаже първият смартфон на Samsung без 3,5-мм жак за слушалки

Galaxy S8 може да се окаже първият смартфон на Samsung без 3,5-мм жак за слушалки

След като Apple премахна жака са слушалки в последния модел iPhone, предизвиквайки буря от противоречиви мнения, същото сега е на път да стори и основният му конкурент.

Въпреки, че за момента това е просто слух, има голяма вероятност Samsung да премахне познатия ни до болка 3,5-милиметров аудио жак в новия Galaxy S8. Мнозина ще предположат, че щом Samsung не е първата компания, предприела такава радикална промяна, то тя не би страдала от взрив на потребителско недоволство. Технологичната общност обаче показва точно обратното – мненията са още по-негативни.

Потребителите се притесняват от загуба на качество в безжичния пренос на аудио, както и от невъзможността за свързваемост с повечето видове висок клас аудио техника. Сериозно ограничение е и това, че няма толкова голям избор от слушалки и озвучителни тела.

Въпреки недоволството обаче, статистиката показва, че iPhone 7 е успешен и се продава добре, което вероятно ще се случи и с Galaxy S8. От друга страна, в момента наблюдаваме движение на цялата индустрия към стандарта USB тип C, който ще позволи на всички да използват еднакви зарядни устройства и кабели за връзка с компютри.

Георги Дуранкиев

Георги Дуранкиев

Коментари по темата: „Samsung може да премахне жака за слушалки в Galaxy S8”

добавете коментар...

  1. :о)

    това е все едно съседа да си отреже ухото и да го отрежеш и ти…

  2. ба4и кико

    що ползвате думи като “взрив” в статия със заглавие включващо SAMSUNG?

Коментар