Radeon Instinct дава тласък на машинния интелект

Продуктите Radeon Instinct се очакват през първата половина на 2017 г.

Продуктите Radeon Instinct се очакват през първата половина на 2017 г.

AMD обяви стратегия за ускоряване на ерата на машинния интелект в сървърните изчислителни среди чрез нов комплект от хардуерни и софтуерни предложения с отворен код.

Очаква се решенията да подобрят производителността, ефективността и лекотата на реализация на проекти за задълбочено обучение. Новите ускорители Radeon Instinct ще предложат на организациите мощни GPU-базирани решения за задълбочено разбиране и обучение, съобщиха от AMD.

В допълнение, компанията обяви MIOpen – безплатна библиотека с отворен код за GPU ускорители, предназначени за използване в проекти за високопроизводителен машинен интелект, и нови, оптимизирани рамки за организиране на задълбочено обучение с ROCm софтуер на AMD. Новите предложения ще поставят основите на следващия етап от еволюцията на проектите за машинен интелект.

Евтиният сторидж с висок капацитет, изобилието от данни, подавани от сензори, и експоненциалният ръст на съдържание, генерирано от потребителите, водят до екзабайти информация в глобален план. Най-новият напредък в алгоритмите за машинен интелект, решавани от високопроизводителни GPU, правят възможно ускорението с няколко порядъка на обработката и разбирането на тези данни, като дават изводи почти в реално време, посочват от AMD.

Radeon Instinct е един проект за екосистема с отворен софтуер за машинен интелект, който помага да се ускорят получаването на изводи и обучението на алгоритми. Ускорителите имат пасивно охлаждане, AMD MultiGPU (MxGPU) технология за хардуерна виртуализация и 64-битово PCIe адресиране с поддръжка на мулти-GPU конфигурации.

Ускорителят Radeon Instinct MI6, базиран на Polaris GPU архитектура, ще бъде пасивно охлаждан, с 5,7 терафлопа върхова мощност при изчисления с плаваща запетая, със 150W консумация и 16GB графична памет.

Radeon Instinct MI8 с малък форм фактор, базиран на Fiji Nano GPU, ще бъде използван за HPC среди и анализ на данни с 8,2 терафлопа върхова FP16 производителност при по-малко от 175W консумирана енергия. Той ще разполага с 4GB памет с висока пропускателна способност (HBM).

Ускорителят Radeon Instinct MI25 ще използва високопроизводителна Vega архитектура от следващо поколение и е проектиран за обучение в задълбочения анализ на данни. Продуктите от серията се очакват през първата половина на 2017 г.

Коментар