Носимо устройство iBand+ обещава осъзнато сънуване

Случвало ли ви е да осъзнаете, че сте по средата на сън и можете в голяма степен да поемете контрол върху действията си? Макар да звучи като нещо от нашумял напоследък филм, това явление не е никак рядко срещано и се нарича „осъзнато сънуване” (Lucid Dreaming).

Много хора могат да се научат да достигат до такова състояние чрез дългосрочни и концентрирани тренировки, но поредното странно изобретение от света на „интелигентните” устройства обещава да ви даде мигновен резултат.

iBand+ е устройство, което можете да носите на себе си, без то да се интересува от броя крачки, нито от изминатото разстояние през деня. Неговите възможности се проявяват в точно противоположната активност – докато спите.

С помощта на това умно устройство потребителите могат да осъзнаят какво се случва, докато сънуват. То също така решава проблеми със съня, които застрашават здравето на мнозина днес.

iBand+ идва в комплект с възглавница с вградени говорители, както и със софтуерно приложение за смартфони, които съвместно целят да ви донесат „най-автентичното преживяване във виртуална реалност”. Устройство извършва сложно изследване на мозъчните вълни, пулса, движенията и температурата с идеята да определи перфектния момент, в който да ви достави аудио-визуални стимули, водещи до състояние на осъзнато сънуване.

Освен това създателите на устройството са вградили и функционалност, която следи физическото ви състояние, дори когато не извършвате каквото и да е усилие. Крайната цел на всичко това е подобряване на здравето.

Георги Дуранкиев

Георги Дуранкиев

Коментар