РС индустрията тества ноутбуци с Windows 10 и ARM

Производители на РС са привлечени от предимства на Snapdragon като повече време за автономна работа и по-ниски цени

Производители на РС са привлечени от предимства на Snapdragon като повече време за автономна работа и по-ниски цени

Производителите на персонални компютри започват тестове на ноутбуци и таблети на база ARM платформа Snapdragon и операционна система Windows 10, съобщи digitimes.com.

Неотдавна компаниите Qualcomm и Microsoft показаха как Windows 10 и различни приложения работят на устройства с едночипова система (Soc) Snapdragon 820. По-късно се изясни, че за комфортна работа на Windows 10 е необходим чип Snapdragon 835 и, че първите устройства с тази комбинация ще излязат на пазара през следващата година.

Редица производители на РС вече тестват ноутбуци и таблети на базата на новите SoC решения на Qualcomm. Компютри с Windows 10 и ARM хардуер се очаква да излязат през втората половина на 2017 г.

Производителите са привлечени от предимства на Qualcomm като повече време за автономна работа и по-ниска цена на чиповете. Трудно е да се прогнозира дали новите решения ще добият широка популярност на РС пазара, но засега преобладават очакванията, че още един избор за потребителите наред с Wintel платформите ще окаже позитивно влияние.

Коментар