СофтУни обяви безплатни обучения в цялата страна

Кампания на СофтУни цели да преодолее все още силния недостиг на адекватно квалифицирани софтуерни разработчици

Кампания на СофтУни за безплатни обучения по програмиране цели да преодолее все още силния недостиг на адекватно квалифицирани софтуерни разработчици у нас

СофтУни ще проведе безплатни обучения в 28 града в страната. Това е третата и най-мащабна кампания, откакто бе създаден университетът.

Обучения по „Основи на програмирането” ще се проведат в Бургас, Варна, Пловдив, Горна Оряховица, Стара Загора, Велико Търново, Русе, Сливен, Враца, Добрич, Плевен, Гоце Делчев, Благоевград, Ямбол, Хасково, Шумен, Видин, Кюстендил, Кърджали, Габрово, Раковски, Белоградчик, Търговище, Перник, Пазарджик, Казанлък, Карнобат и София.

Кампанията на СофтУни цели да преодолее все още силния недостиг на адекватно квалифицирани софтуерни разработчици и да намали разрастващата се безработица в страната.

Обученията са изградени около основните концепции от света на програмния код и материалът е максимално лесен за усвояване, поясниха от СофтУни. Курсовете са подходящи за хора без никакъв предишен опит в каквато и да е технологична насока – всичко, което се изисква от един курсист, е нужното време и усилие.

Занятията ще се провеждат в неработно време, в продължение на два месеца, като ще стартират на 14 януари 2017 година. По време на курса, участващите ще изучават основните практики от програмирането.

Курсистите, които искат да получат сертификат за обучението, ще трябва да се явят на изпит в София – той може да послужи и като входен за обучение в цялостната програма на СофтУни.

Коментари по темата: „СофтУни обяви безплатни обучения в цялата страна”

добавете коментар...

  1. няма значение

    А спрете се бе. Какво искате да набълвате тук програмисчета да ни бутните заплатите ли??? Те и без туй не са като европейските?????

  2. Contradictory

    Обяви безплатни обучения, като междувременно ограничи достъпа до старите си видеа, които бяха публично достъпни…

Коментар