Марк Зукърбърг си направи домашен помощник Jarvis

Марк Зукърбърг демонстрира възможностите на изкуствения интелект Jarvis в дома си

Марк Зукърбърг демонстрира възможностите на изкуствения интелект Jarvis в дома си

Марк Зукърбърг създаде система за изкуствен интелект Jarvis, която улеснява ежедневието на основателя на Facebook както у дома, така и в работата.

Във видеоклип на своя профил Зукърбърг демонстрира възможностите на Jarvis, като с помощта смартфон управлява осветлението и пускането на музика. Системата може също така да управлява тостера, да събужда детето и да отваря вратата пред автомобила.

В бъдеще Jarvis ще придобие способности да показва данни във виртуалната реалност. Подобна възможност ще позволи на Марк да ръководи по-ефективно своята компания и да създава качествено нови услуги.

Марк Зукърбърг е изразходвал за Jarvis около 100 часа в продължение на една година с идеята дя я ползва за лични цели. Системата подлежи на развитие, тъй като все още не разпознава добре гласови команди.

Създателят на Jarvis обещава да отвори кода на проекта, така че да помогне на други разработчици да подобрят своите системи за изкуствен интелект – топ тенденция наред с виртуалната реалност.

Коментари по темата: „Марк Зукърбърг си направи домашен помощник Jarvis”

добавете коментар...

  1. Saevar

    има 3 китайчета в килера които му пишат кода и ако нещо се обърка те поемат асистенцията на дома му 🙂

  2. Случаен

    Абсурдно е сам човек (колкото и гениален да е) да напише софтуер с мащаба и интелигентността на домашен иконом от рода на Jarvis (поне това което се влага като идея)
    Зукърбърг сигурно е добър програмист, ама в случая малко прекалява. Поведението му е по-скоро обект на внимание на психиатрите. Надявам се това да е само реклама, но сякаш има човека и някаква мания. Не е нормално а и няма нужда да се опитва да убеди публиката, че е някакъв гениален програмист. Цели компании работят в областта на AI но ще излезе, че сам Зукърбърг ги изпревари. Малко съмнително.

  3. :о)

    Във всеки случай
    пише си код човека…може да не е бог, но може да напише.

  4. Фофу

    Това беше много важно да се уточни, че нямаше да мога да спя – е ли го е написал сам кода или не. Вие го разкрихте момчета, направо му разказахте играта, браво на вас.

    Вече можете да спите спокойно, той е нищожество, вие сте велики.

  5. Anonymous

    Съмнявам се

  6. Йордан

    Ама той ли я е изпрограмирал? Той сам ли е написал всичкия код?!

Коментар