Samsung създава алианс около технологията с квантови точки

Samsung вярва, че ТВ панелите с квантови точки са по-добри от OLED дисплеите

Samsung вярва, че ТВ панелите с квантови точки са по-добри от OLED дисплеите

На пазара за телевизори кръстосват шпаги две перспективни технологии в момента – дисплеите с квантови точки на Samsung и панелите с органични светодиоди (OLED) на LG.

Samsung вярва, че неговата технология превъзхожда OLED и възнамерява да разкрие ноу-хау на други производители. За целта корейският гигант планира да създаде алианс за налагане на технологията с квантови точки, съобщи CDRinfo.com.

Според компанията, панелите с квантови точки (QD) осигуряват по-високо качество на изображението, отколкото OLED технологията. Samsung очаква други други производители също да възприемат QD технологията и да пуснат на пазара телевизори на нейна база.

LG, от своя страна, изтъква като недостатъци на конкурентната технология по-слабия контраст и по-малкия зрителен ъгъл. Samsung обаче твърди, че в новите QLED панели (LED дисплеи, базирани на квантови точки), които ще дебютират на CES 2017 през януари в Лас Вегас, тези недостатъци са отстранени.

Samsung и LG се фокусират върху панелите с резолюция 4K (3840×2160 пиксела), докато тайванските и японските им конкуренти наблягат на разработката на ТВ панели с резолюция 8K, или 7680×4320 пиксела.

Коментари по темата: „Samsung създава алианс около технологията с квантови точки”

добавете коментар...

  1. :)

    Грешка в бързината, Шарп се продава много добре в Япония. Сега пак искат да стъпят в Европа. 🙂

  2. :)

    Не си съвсем прав. На японският пазар 8к вече е стандартизиран, дори олимпиадата ще се излъчва в 8к резолюция. Така, че там има нужда да се продават 8к телевизори. Шарп не крета на вътрешният си пазар, просто прави хубави и скъпи неща които не са по джоба на европейците.

  3. Дали

    И кои са тез японци дето драпат за 8К? Сони? Шарп? Ми те ,едва кретат.Тренда днес се налага от корейците. При липса на масово 4К съдържание , за какво 8К ,за какви 5 лева говорим?

Коментар