Илон Мъск иска да зарежда Tesla за 5-10 минути

В момента Tesla Model S се зарежда за около 75 минути, но Илон Мъск обещава да съкрати това време десет пъти

В момента Tesla Model S се зарежда за около 75 минути, но Илон Мъск обещава да съкрати това време десет пъти

Американската компания Tesla Motors планира да увеличи многократно мощността на зарядните станции за електромобили. В бъдеще Tesla Supercharger ще зареждат колите за 5-10 минути, според шефа на компанията Илон Мъск.

В момента станциите Tesla Supercharger имат мощност 120 киловата, която позволява пълно зареждане на батерията на Tesla Model S за около 75 минути – става въпрос за моделите с батерии по 90 киловатчаса.

Някои станции Supercharger вече са оборудвани със слънчеви панели, припомня Илон Мъск в разговор с журналистите от Electrek.co. По неговите думи, мощността на зарядните станции ще нарасне значително с появата на новото поколение Supercharger V3. 

На въпрос дали става въпрос за мощност от 350 киловата Мъск отговаря: „Само 350? За какво говорите? За детска играчка ли?”.

Очевидно, Илон Мъск ще търси начини да увеличи мощността на зарядните станции Tesla Supercharger многократно. Наскоро той заяви, че иска да съкрати времето за зареждане на батерията на електромобила до 5-10 минути.

Коментари по темата: „Илон Мъск иска да зарежда Tesla за 5-10 минути”

добавете коментар...

  1. Нико

    За Модел 3 беше казано още в началото че първите доставки ще са края на 2017-та, така че Елон Мъск не е завлякъл никого. И при него не всичко е “ЩЕ”, той е най-големият контрактор на НАСА, създава ракети и ракетни носители, основател е на PayPal, и да в момента развива Тесла и Солар Сити. Без да даде и един цент за реклама успя да събере 400 000 резервации за Модел 3, така че явно не е въздух под налягане.

  2. Пешо

    В новините с Илон Мъск е на почит думата ЩЕ. А за сега – нищо. Даже и за модел 3 взе едни пари от хората и още не може да го произведе.

  3. Симо

    от 1.2 до 1.5МW мощност на зарядните станции и съответно на батериите … това ще промени нещата много, ммм замириса на стопени кабели 🙂

Коментар