Сътресения в Oracle заради Доналд Тръмп

Участието на Сафра Кац (вдясно) в срещата на ИТ лидерите с Доналд Тръмп предизвика сериозни сътресения в Oracle (снимка: профил на Джордж Полайснър в LinkedIn)

Участието на Сафра Кац (вдясно) в срещата на ИТ лидерите с Доналд Тръмп предизвика сериозни сътресения в Oracle (снимка: профил на Джордж Полайснър в LinkedIn)

Джордж Полайснър, топ мениджър в софтуерния гигант Oracle, напуска компанията, заради несъгласие с подкрепата на ръководството към новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп.

57-годишният мениджър публикува в LinkеdIn остро писмо с обвинения към главния изпълнителен директор на Oracle Сафра Кац за това, че поддържа Тръмп, който не беше фаворитът на ИТ общността по време на кандидат-президентската кампания.

По-рано г-жа Кац се присъедини към преходния екип на Доналд Тръмп – група от лидери, която трябва да осигури гладко предаване на властта от президентската администрация на Барак Обама към новия екип.

Сафра Кац е един от двамата изпълнителни директори на Oracle, наред с Марк Хърд, като отговаря за финансовия, производствения и правния отдел в корпорацията. Тя присъства на неотдавнашната среща на Тръмп с лидерите на ИТ индустрията, сред които бяха шефовете на Apple, Amazon, Google, Microsoft, Cisco, IBM и Intel.

В навечерието на срещата CEO-то на Oracle заяви пред Вашингтон Пост: „Отивам да кажа на новоизбрания президент, че ние сме редом с него, за да му помогнем по всякакъв начин, по който можем”. Очевидно, под „ние” Сафра Кац e имала предвид Oracle.

„Ако той съумее да реформира данъчното облагане, да смекчи регулациите и да постигне най-добрите търговски споразумения, ИТ общността на САЩ ще стане по-силна и по-конкурентоспособна от всякога”, каза още Кац.

В публикацията си в LinkedIn Полайснър коментира: „Аз не съм с новоизбрания президент Тръмп и не съм тук, за да му помогна по какъвто и да е начин. В действителност, когато неговата политика граничи с неконституционни действия, престъпления и етична несправедливост, аз съм тук, за да му се противопоставя по всякакъв възможен и законен начин. Затова трябва да се оттегля от тази някога велика компания”.

Полайснър работи в Oracle от 1993 г., като през последните четири години той е част от екипа за облачни услуги. Освен това мениджърът участва активно в политическия живот на страната – в родния си щат Орегон той е оглавявал Демократичния централен комитет.

„Тръмп насажда страх, ненавист и насилие към цветнокожите, мюсюлманите и имигрантите”, пише още Полайснър. Той се опасява, че заради действията на новия президент, може да нарасне нивото на престъпността, мотивирана от ненавист.

Според топ мениджъра на Oracle, при Тръмп са застрашени социалните гаранции, здравеопазването, защитата на околната среда, безплатното образование, правата на жените и ЛГБТ общността. Що се отнася до данъчната реформа и икономическата политика на Тръмп, те ще задълбочат неравенството, смята Полайснър.

Коментари по темата: „Сътресения в Oracle заради Доналд Тръмп”

добавете коментар...

  1. един българин

    Ха, превъзбуденото еврейче Полайснър се разприпкало за застрашените права на “ЛГБТ общността” ?!?!
    Всъщност това е рутинен кретенизъм, демонстриран от поредния психодемократ. Защото само психодемократ може да плюе толкова яростно по президента на страната си, който дори не е направил и милиметър в посока на въображаемите “ужасии”, които се въртят в главата на цялата психодемократична (и най-вече ЛГБТ !?!)сган.

  2. Anonymous

    Тръмп – 70 годишен визионер за ИТ.

  3. Anonymous

    57-годишният мениджър публикува

    Пенсия.
    Oracle е още в 20 век.

  4. Anonymous

    Catz е счетоводителка – и представа си няма от ИТ.

Коментар