Излязоха първи по рода си безжични продукти

Netgear разшири фамилията си безжични продукти RangeMax NEXT с първите в ИТ индустрията, според компанията, USB адаптер и точка за достъп, съвместими със стандарта draft 802.11n. Доставчикът на мрежови решения обяви също, че ще вгражда в продуктите си фърмуер, подлежащ на ъпгрейд, който позволява съвместима работа (по draft 802.11n) на устройствата на Netgear с тези на други производители при 100Mbps ефективен трансфер на реални данни (а не в лабораторни условия). Запазва се и съвместимостта с предшестващите продукти, използващи стандарта 802.11b/g.
"В исторически план бизнес обществото неохотно приема продукти, които използват неофициално приет стандарт, заради риска от несъвместимост или бързо спиране от производство на изделията. Netgear има водеща роля в усилията на ИТ индустрията за създаване на изделия, които са напълно съвместими с останалите продукти, базирани на различни 802.11n чипсети. Пускането на последните версии на нашия фърмуер ще бъде огромна крачка към предоставяне на производителност и функционалност, които ще определят окончателната спецификация на стандарта", коментираха от Netgear.
Новите USB адаптер и точка за достъп разширяват фамилията безжични устройства RangeMax NEXT, която включва още рутери, DSL модеми и адаптери за лаптопи и РС. Технологията SteadyStream на Netgear увеличава обхвата на безжичната мрежа до 10 пъти, като осигурява безпроблемна работа на приложения, чувствителни към скоростта на обмен – достъп до интернет, електронна поща, споделяне на файлове, IP-базирана телефония и HD видео.
Точката за достъп WN802T се предлага с 24 месеца гаранция на първоначално обявена цена от $249. USB адаптерът WN121T струва $119. Тези цени обаче могат да варират в зависимост от търговската политика на компанията в даден регион, уточниха от дистрибутора Солитрон.

Коментар