Браузърът на Google до месеци и за Mac

Новият бразър Chrome на Google ще излезе след няколко месеца и във версия за епълските Mac компютри. Това твърди един от основателите на интернет гиганта в интервю за Уолстрийт Джърнъл.
Самият Сергей Брин е потребител на Apple и всеки ден се интересува кога Chrome ще бъде готов за Mac, признава той в интервюто.
В момента е достъпна версия на браузъра само за Windows. За да го ползва и под Mac OS X, Сергей Брин прибягва до услугите на софтуер за виртуализация от VMware.
Бета версията на Chrome дебютира на 2 септември и моментално привлече интереса на интернет аудиторията. Първите потребители на браузъра са впечатлени от неговото високо бързодействие и опростен интерфейс.
Анализаторите обаче не са единни по въпроса от кого ще отнеме по-голям дял Chrome. Първосигналните реакции бяха, че браузърът на Google ще конкурира основно Microsoft и нейния Internet Explorer. Но някои наблюдетели смятат, че Chrome застрашава в по-голяма степен Firefox на Mozilla.
Докъде ще стигне Chrome зависи в най-голяма степен от стратегията на Google за развитие на браузъра и интеграцията му с другите продукти и услуги на интернет компанията, коментираха анализатори.

Коментар