Intel създаде компютър колкото кредитна карта

Модулният компютър Intel Compute Card има нищожни размери - 95x55x5 мм

Модулният компютър Intel Compute Card има нищожни размери – 95x55x5 мм

Intel обяви модулен компютър с размери на кредитна карта, призван да ускори развитието на интернет на нещата (IoT) чрез включване на повече умни устройства към мрежата.

IoT платформата Intel Compute Card има размери 95x55x5 мм и съдържа всички компоненти на пълноценен компютър – едночипова система (SoC), оперативна и постоянна памет, безжични и жични интерфейси.

Очаква се производителите да използват Intel Compute Card в най-различни устройства, от хладилници и информационни киоски до камери за видеонаблюдение и IoT шлюзове.

Проектантите на подобни устройства трябва да предвидят единствено стандартен слот, в който да поставят картата Intel Compute Card. Според Intel, това ще им позволи да опростят и ускорят проектирането, като се избавят от разработката на собствени компютърни блокове.

Intel Compute Card ще излезе на пазара към средата на годината. В момента липсват технически подробности за устройството, освен че в него могат да се вграждат дори процесори Intel Core от седмо поколение. Интерес към продукта вече са проявили редица водещи компании, твърди Intel.

Коментар