Samsung вдига качеството с нови QLED телевизори

Новите QLED телевизори на Samsung пресъздават точно цветното пространство DCI-P3

Новите QLED телевизори на Samsung пресъздават точно цветното пространство DCI-P3

Най-доброто досега качество на картината в телевизорите си обяви Samsung при представяне на новата QLED серия тази седмица на изложението за потребителска електроника CES 2017 в Лас Вегас.

Новите QLED телевизори са крачка напред, с подобрена производителност, точно пресъздаване на цветното пространство DCI-P3 и възможност за възпроизвеждане на 100 процента от обема на цветовете. Това означава, че новите телевизори могат да изразяват всички цветове при различни нива на яркост между 1500 и 2000 нита, подчертаха от компанията.

Върховото постижение е резултат от решението на Samsung да използва нов метален Quantum Dot материал, който дава възможност на телевизора да възпроизвежда значително подобрена гама от цветове с много повече детайли, в сравнение със стандартните телевизори.

Новите квантови точки позволяват на QLED телевизорите да изразяват по-наситено черно и по-богати детайли, независимо от яркостта на съдържанието или светлината на стаята, поясниха от корейския производител.

Подобренията в дизайна и функционалността на серията QLED телевизори включват прозрачен кабел, чрез който всички периферни устройства могат да бъдат обединени и свързани с телевизора, както и стойка за стена, която елиминира разстоянието между стената и поставения телевизор.

Тази година интерфейсът Smart Hub вече е наличен и за смартфони чрез подобреното приложение Smart View, което предлага подробен преглед на цялото съдържание върху началния екран на приложението. Потребителите могат да използват мобилно устройство, за да избират и пускат телевизионни програми и видео съдържание по заявка на телевизора си, както и да получават известия за любимите си програми на смартфона.

Коментари по темата: „Samsung вдига качеството с нови QLED телевизори”

добавете коментар...

  1. :о)

    Интересното е че продължават с това LCD…докога?
    Умишлено се дърпат от OLED…

Коментар