Процесорите Ryzen идват с отключен честотен множител

Ентусиасти и редови потребители ще могат лесно да повишават тактовата честота на процесорите Ryzen

Ентусиасти и редови потребители ще могат лесно да повишават тактовата честота на процесорите Ryzen

Процесорите AMD Ryzen са един от най-очакваните продукти тази година, предвид потенциала им да дадат нов тласък в производителността на персоналните компютри.

AMD вече обяви пълна готовност на екосистемата за Ryzen, а сега се появи още една добра новина за компютърните ентусиасти. Всички Ryzen процесори ще имат отключен множител на тактовата честота, съобщи WCCF Tech.

Честотният потенциал на новите процесори ще бъде достатъчно висок, особено като се има предвид ниската базова честота на флагманските модели. AMD всячески ще поддържа както ентусиастите в овърклокинга, така и редовите потребители, които искат да увеличат производителността на своите нови РС-та на база Ryzen, и за целта ще остави отключен множителя на тактовата честота.

Половината от новите чипсети на AMD – X370, X300 и B350 – ще поддържат овърклок. Така всеки ще може да си сглоби система според желаните параметри и финансови възможности, а след това да я ускори допълнително.

Процесорите Ryzen се очакват на пазара към средата на първото тримесечие на годината, т.е. по някое време през февруари. AMD вече увери, че чиповете ще излязат по-рано от края на тримесечието.

Коментар