Volkswagen ще интегрира и Alexa в колите си

Виртуалният помощник Alexa на Amazon скоро ще стане част от автомобилите на Volkswagen, обявиха двете компании по време на изложението за потребителска електроника CES 2017 в Лас Вегас.

Гигантът в онлайн търговията и водещият автомобилен производител ще си партнират в интеграцията на Alexa с бордовата компютърна система на Volkswagen. С помощта на Alexa водачите ще могат да изпълняват рутинни задачи по време на шофиране, например да управляват умния дом, да пускат музика, да поръчват части за колата си, съобщи Amazon.

В допълнение към интеграцията в колата, Volkswagen обяви нови умения на Alexa, благодарение на които собствениците на автомобили ще получават информация за колите си, докато са у дома, използвайки Amazon Echo, Echo Dot или друго Alexa устройство.

Така например, Alexa ще отговоря на гласови запитвания за нивото на горивото в колата, ще поръчва резервни части, ще изпраща маршрути към колата и т.н. По време на изложението в Лас Вегас Volkswagen показа на живо на щанда си интеграцията на Alexa в автомобила.

Коментар