Volkswagen ще интегрира и Alexa в колите си

Volkswagen показа интеграцията на гласов помощник Alexa в автомобила по време на изложението CES 2017

Volkswagen показа интеграция на гласов помощник Alexa в автомобила по време на изложението CES 2017

Виртуалният помощник Alexa на Amazon скоро ще стане част от автомобилите на Volkswagen, обявиха двете компании по време на изложението за потребителска електроника CES 2017 в Лас Вегас.

Гигантът в онлайн търговията и водещият автомобилен производител ще си партнират в интеграцията на Alexa с бордовата компютърна система на Volkswagen. С помощта на Alexa водачите ще могат да изпълняват рутинни задачи по време на шофиране, например да управляват умния дом, да пускат музика, да поръчват части за колата си, съобщи Amazon.

В допълнение към интеграцията в колата, Volkswagen обяви нови умения на Alexa, благодарение на които собствениците на автомобили ще получават информация за колите си, докато са у дома, използвайки Amazon Echo, Echo Dot или друго Alexa устройство.

Така например, Alexa ще отговоря на гласови запитвания за нивото на горивото в колата, ще поръчва резервни части, ще изпраща маршрути към колата и т.н. По време на изложението в Лас Вегас Volkswagen показа на живо на щанда си интеграцията на Alexa в автомобила.

Коментар