Alibaba се кани да отвори логистичен център у нас

Едрият китайски бизнес има интерес да инвестира в България, стана ясно след среща с премиера в оставка Бойко Борисов

Едрият китайски бизнес има интерес да инвестира в България, стана ясно след среща с премиера в оставка Бойко Борисов

Китайски гиганти от хай-тек индустрията имат интерес да инвестират в България, съобщиха днес от правителството след среща на премиера в оставка Бойко Борисов с представители на Alibaba Group, GS-Solar Company и GoldPoly Group.

Лидерът в онлайн търговията Alibaba Group обмисля да създаде логистичен център у нас, който да обслужва поръчките в цяла Европа. Проектът включва и предлагане на международните пазари на български стоки и храни, твърдят от Министерски съвет.

Намеренията на GS-Solar Company включват създаване на завод за производство на соларни панели, докато GoldPoly Group проявява интерес към изкупуването на български тютюн, уточниха от правителството.

Предимства на България са не само ниските данъци, но и стабилността, която страната ни излъчва като финансов и икономически субект в Европейския съюз, е заявил Борисов пред китайските инвеститори. 

Китайският бизнес търси всевъзможни начини за експанзия на световния пазар, а Европа е една от ключовите цели.

По-рано тази седмица шефът на Alibaba се срещна и с новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп, на когото обеща 1 млн. работни места, като включи в онлайн платформата си за търговия малките американски фирми, които чрез нея ще продават своите продукти на пазарите в Азия.

Коментари по темата: „Alibaba се кани да отвори логистичен център у нас”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Али се срещна с 40 разбойници.

Коментар