Смартфоните се изчерпаха, не е виновен Тим Кук

Тим Кук не е виновен за спада при Apple, тъй като потенциалът за иновации при смартфоните е изчерпан, коментира Питър Тил, съосновател на PayPal

Потенциалът за иновации при смартфоните е изчерпан, смята Питър Тийл, съосновател на PayPal

Най-добрите дни на Apple свършиха, но за това не е виновен Тим Кук, а изчерпването на смартфоните, смята съоснователят на платежната услуга PayPal Питър Тийл.

„Всички знаем как изглежда смартфонът и какво може да прави. Тук вина няма Тим Кук (изпълнителния директор на Apple). Проблемът е, че в тази област вече не могат да се измислят каквито и да иновации”, казва Тийл, цитиран от Ню Йорк Таймс.

Миналата година беше една от най-лошите за Apple. Корпорацията отчете първия си спад за тримесечие от 13 години насам – в периода януари-март 2016 г. приходите на Apple намяляха с 13% до $50,6 млрд., а чистата печалба на компанията падна от $13,6 млрд. до  $10,5 млрд.

Финансовият директор на Apple Лука Маестри отдаде влошените резултати на ръста в търсенето на евтини айфони от по-старите модели, за сметка на флагманските модели, написа тогава Файненшъл Таймс.

Що се отнася до друг ИТ гигант, Google, според Питър Тийл интернет компанията е имала много голямо влияние в Белия дом при управлението на Барак Обама. Това влияние е било по-голямо, отколкото на Exxon при Джордж-Буш младши.

Питър Тийл коментира и въпроса дали Facebook е медийна компания. Според него, Facebook не може да се определи еднозначно като медийна компания. Отговорът на този въпрос по-скоро е отрицателен, като се има предвид официалната политика на компанията.

Милиардерът Питър Тийл е един от основателите на PayPal и венчърен инвеститор. Той поддържаше кандидатурата на Доналд Тръмп за президент на САЩ, с което си навлече критики от Силициевата долина. В момента Питър Тийл е един от членовете на преходния екип на Тръмп.

Коментари по темата: „Смартфоните се изчерпаха, не е виновен Тим Кук”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Баламите нямат свършване
    ама
    € свърши на баламите.

  2. Ross

    Това се усеща в новия модел iPhone 7, изчаках да мине еуфорията около пускането му и реших да си сменя двугодишния iPhone 6 и си взех 7. Ползвам го вече около 10 дена и не намирам никаква разлика със стария или поне не такава че да си заслужава 1400лв. Да малко по бърз е, сигурно камерата има някой мегапиксел отгоре, но нищо иновативно, същия дизайн като 6, махнали са жака за слушалки, влошили са качеството на звука, хоум бутона не се натиска и общо взето нищо друго, да го бяха кръстили 6SS… Най вероятно ще го продам и пак ще си взема 6, наистина за мен по никакъв начин не е оправдана високата му цена, Аpple са се разлигавили и си мислят че винаги ще е еуфория като пуснат нов модел, но ги чакат трудни времена, ако не се потрудят за следващият им модел.

  3. Anonymous

    януари-март 2016 г. приходите на Apple намяляха с 13%

    Щом дава само за януари-март

    значи

    януари-дек. 2016 е катастрофа(-52%=-13%*4тримесечия )

Коментар