Opera показа иновативен браузър Neon

Opera Neon предлага нов, по-интуитивен начин за уеб сърфиране с редица улеснения за потребителите

Opera Neon предлага нов, по-интуитивен начин за уеб сърфиране с редица улеснения за потребителите

Норвежкият разработчик Opera разкри концепция за нов браузър Neon, който позволява на потребителите да се фокусират по-лесно върху уеб съдържанието.

Opera Neon стъпва на технология, използвана и в сегашния браузър Opera, но за разлика от него дава възможност за лесно преместване на елементите в приложението и взимане на съдържание директно от интернет.

Потребителският интерфейс на Neon включва стартираща страница с фоново изображение, инсталирано на локалния компютър, ляв панел с видеоплейър, галерия за изображения и мениджър на свалянията, както и  нов ред за въвеждане на адреси и търсене с поддръжка на най-популярните търсачки и и технология OpenSearch.

Предвидени са също визулен панел с табове отдясно на екрана и интелигентна система за автоматично управление на табове, като най-често използваните раздели се повишават, а рядко използваните се понижават.

Освен това в Opera Neon е добавена функция за изнасяне на видео, която позволява на потребителя да продължи да гледа клипа, докато посещава други уеб страници. Налична е също възможност за моментална снимка (скрийншот) на всяка част от уеб страницата и съхранение на изображението в галерията на браузъра.

Разработчикът е добавил и режим за разделяне на екрана, който позволява на потребителя да работи с две страници едновременно. Opera Neon няма да замени класическия браузър Opera, но някои от неговите функции постепенно ще бъдат интегрирани в приложението.

Коментар