Apple сe заема с кино и телевизия

Apple се стреми да развива нови услуги и направления, за да компенсира забавянето на традиционния си бизнес със смартфони

Apple се стреми да развива нови услуги и направления, за да компенсира забавянето на традиционния си бизнес със смартфони

Технологичната корпорация Apple крои планове за създаване на собствени филми и телевизия, съобщи Уол Стрийт Джърнъл, позовавайки се на свои източници.

В последните няколко месеца Apple обсъжда с продуценти покупката на няколко телевизионни програми. По-рано компанията се сдоби с правата върху музикалното предаване Carpool Karaoke.

Освен това ИТ гигантът иска да наеме опитни специалисти в сферата на маркетинга и киното, за да прокара на пазара собствено съдържание. Става въпрос не само за  телевизионни програми, но и за собствени филми.

Apple се надява още до края на текущата година да пусне на пазара собствено съдържание. Филмите ще бъдат достъпни за абонатите на платената стрийминг услуга Apple Music, която вече предлага няколко документални филма.

Едва ли обаче Apple ще се впусне в авантюра да конкурира на равна нога услуги като Netflix или кабелните оператори. По-скоро компанията ще предложи ограничен брой филми и ТВ предавания.

Под прицела на Apple на първо време ще попаднат услугите за видео стрийминг на Netflix и музикалната стрийминг услуга на Spotify. Фирмената услуга Apple Music все още изостава от Spotify по брой абонати – към декември 2016 г. тя има 20 млн. абонати, спрямо 40 млн. за конкурента.

Apple се стреми да развива нови услуги и направления, за да компенсира забавянето на традиционния си бизнес със смартфони. През миналата година продажбите на iPhone намаляха за първи път. Същевременно, Apple направи опит да придобие мултимедийната корпорация Time Warner, но в крайна сметка тя премина в ръцете на AT&T.

Коментари по темата: „Apple сe заема с кино и телевизия”

добавете коментар...

 1. Anonymous

  Те имат apple tv

 2. mimosh

  И какви филми ще правят? Как разни червейчета ходят да гризат ябълки ли? 🙂

 3. :о)

  Хората имат 1-2 трилиона долара.
  Тия пари трябва да се реинвестират иначе се губят.
  Така че хепи Мъпет Ейпъл шоууууу 🙂

 4. Anonymous

  Почват да се правят всякакви простоти
  само дано изкочи гу$ера от някъде.

 5. Anonymous

  Няма кинти – продажбите са титаник.

 6. Пламен

  Apple СА заема с кино и телевизия?
  Сериозно technews?

 7. Йордан

  Е това вече е новина. С този ход Apple ще превземат света.

Коментар