TSMC е склонна да угоди на Тръмп за производство в САЩ

Най-големият производител на чипове по поръчка, тайванската компания TSMC, не изключва възможността да построи завод в САЩ в отговор на плановете на новоизбрания президент Доналд Тръмп да върне производството в страната.

За TSMC и нейните клиенти обаче производството на чипове в САЩ не означава непременно ползи, коментира шефът на компанията Морис Чанг пред инвестотори, цитиран от Digitimes.com.

TSMC произвежда чипове за iPhone и други iOS устройства на Apple. Предвид намеренията на Доналд Тръмп да върне работните места в САЩ, TSMC може да стане един от доставчиците на Apple, стимулирани да произвеждат на американска територия.

Тайванската компания вече създава работни места в САЩ, като помага на своите клиенти, които нямат заводи, да успеят в глобален мащаб и да разширяват дейността си, отбелязва digitimes.com.

Междувременно, TSMC разкри информация за приходите си от клиенти, базирани в Северна Америка – те възлизат на 65% от общите й постъпления през 2016 г., като делът им тази година ще остане над 60%, според Морис Чанг.

Коментари по темата: „TSMC е склонна да угоди на Тръмп за производство в САЩ”

добавете коментар...

  1. Юли

    Може би бе добре първо да хвърлиш един бегъл поглед тук:
    “https://en.wikipedia.org/wiki/Morris_Chang”
    тогава щеше сам да предположиш за старческите мисли.

  2. Anonymous

    Тоя чичо-дядко със златен часовник кой знае какви старчески глупости мисли.

Коментар