Роботът-куриер Starship получи още финансиране

Няколко мощни инвеститора, сред които Daimler и фондът на съоснователя на Mail.ru Group Дмитрий Гришин, ще финансират първата в света услуга за доставка на стоки чрез напълно автономни мобилни роботи Starship.

Общо 17,2 млн. долара влагат в проекта автомобилният концерн Daimler, фондовете Grishin Robotics, Shasta Ventures и Matrix Partners, както и други инвеститори, съобщиха от Starship Technologies.

Услугата Starship вече се доставя в рамките на пилотни проекти в САЩ, Великобритания, Германия, Швейцария и Естония от партньори като Just Eat, Hermes, Metro Group, Swiss Post и Wolt. Клиентите получават храни, колети и стоки за масова употреба чрез мобилни роботи, разработени от Starship.

Проектът Starship Technologies стартира през есента на 2015 г. от съоснователите на Skype Янус Фрийс и Ахти Хейнла. Според тях, използването на мобилни роботи в ролята на куриери ще намали цената на доставките с 10-15 пъти.

Автономните роботи са способни да доставят поръчаните стоки в рамките на 15-30 минути в радиус от 2-3 мили. Устройствата се движат автономно, но биват наблюдавани от хора, които могат да ги контролират по всяко време.

Коментари по темата: „Роботът-куриер Starship получи още финансиране”

добавете коментар...

  1. Бай Танас на кюшето

    Долните два коментара напълно изчерпват темата

  2. Anonymous

    идеално за амуджите.. по-лесно да взривяват без те да се самоубиват!

  3. mariqn

    Тоя робот ако тръгне по нашите улици или ще пропадне в някоя дупка или ще го откраднат 😀

Коментар